Friday, December 3, 2010

SYAITAN PERALAT WANITA

Ramai antara kita tidak menyedari @ tidak mengetahui tentang pengaruh wanita terhadap tarikan kepada sesuatu golongan,terutamanya kaum Adam.Rahsia inilah yg dieksploitasikan oleh syaitan bagi menyesatkan kaum lelaki. Seperti mana iblis lakukan ke atas Nabi Adam yg berjaya ditundukkan oleh isterinya,Siti Hawa yg telah termakan pujukan iblis.
Sabda Rasullulah s.a.w bermaksud:"Wanita itu adalah jaringan (perangkap) syaitan". Dalam riwayat lain Nabi s.a.w mengingatkan,maksudnya:"Sesungguhnya wanita itu aurat.Setiap kali mereka keluar(berjalan-jalan di luar rumah) syaitan sentiasa mengekori mereka".(Riwayat at-Tarmizi dan al-Bazar).

Syaitan tahu wanita mempunyai daya tarikan semulajadi boleh memikat kaum Adam.Jelingan matanya,bibirnya,pipinya,giginya,dadanya,punggungnya,gaya berjalan,suara dan hampir kesemuaa yg ada pada diri wanita itu memberi kesan yg besar menarik pandangan dan menawan lelaki.Kerja syaitan menghiaskan dan mendorong wanita mendedahkan aurat,bila bercakap  dgn menggunakan nada dan gaya yg manja,bila berjalan pula dgn gaya berlenggang-lenggok(lemah lembut),senyuman meleret,jelingan mata yg Tajam dan sebagai nya.....semuanya itu di hias oleh syaitan.
Bila memandang,syaitan akan bertenggek dipelupuk mata lelaki tadi sehingga tertikamlah jantung lelaki yang memandang nya.Lelaki yg lemah iman akan terpengaruh dengan pandangan itu..dan bermula dari mata turun ke hati..

Sabda Rasullulah s.a.w,bermaksud,"Memandang (wanita) itu adalah panah beracun dari panah iblis.Siapa yg meninggalkannya kerana takut pada ALLAH Taala,nescaya dianugerahi oleh ALLAH Taala kepadanya rasa kemanisan iman,yang dicampakkan ke dalam hatinya".
Namun,wanita di ciptakan untuk menemani kaum lelaki.Tempatnya bukanlah di atas kepala seorang lelaki,tidak pula dibawah kaki seorang lelaki...tetapi tempatnya di sisi seorang lelaki,iaitu sentiasa menemani kaum lelaki...Lelaki haruslah membimbing wanita agar tidak terpesong,bukanlah mengambil kesempatan.
Wanita solehah dapat membantu lelaki daripada godaan syaitan...insyaallah.


aku bukan la PEERFECT tp bila aku baca bnda neh tetiba aku rsa nk share dgn org so , ni la tmpt yg aku rsa bleh share slaen FB..yela,dah xda tpmt nk share lg..
heeee..
^________^
2 DEC , tarikh yg xdpt dilupakan ..huhu.critanya bermla bgini..cheewwaah ..=)

arini ni  last paper aku,ISLAMIC STUDIES .. so , besa la student kn ? slepas brtungkus lumus mnjwab soalan yg nauzbillah " AMAT SENANG " tu mmbe aku ajk g jejln kt 'KEY EL'..TIMES SQUARE .dah dia ajk dok cangak pa g kn so aku pon follow la,tambah2 skun YES a . k . a YEAR END SALE .kitaorg g 4org so ,enjoy skan la cengitu . mcm2 ada , murah 2 sgt . rambang mata kmi .  tp , time aku kat sna aku pnya fon out of bateri .. tu la pdahnya bila XRETi nak charge .tp xpa , sbb mmbe aku ni dia gduh ngan BF dia so, dia kasi la aku pinjam fon dia sbb aku nak msj dgn TUTTT ..=) ,

 dlm pnya sbuk shooping tu smpat lg aku kn ? ni la ank dara zman skunx .. x bole lpas dri tepon .dlm sebok mer SMS aku trnmpak la stu beg ni yg sgt mnarik perhatian ..n unsur2 aku tertarik sb mmbe aku pgang n try plus warna favorite aku tuh...BIRU..aku engtkn dia nk bel tp dia xbli ..so pe lg , jgn tunggu lma2 nti dikebas org ..ceewah.so , dgn bangganya aku pon mbeli lah beg tu dgn harga yg agk berpatutan . = ) . sling beg tuh..punya EXCITED thap GABAN aku trus pkai..hahaha,n beg aku bg kat mmbe aku bwak sbb dia xbwa beg . so , continue ur activities n make window shopping ..kaorg jln kt dlm TS tu smpy la nk ttup...n kki pon trpaksala bergerak pulang..

sesampy jek keta dkt BRUNSFIELDS aku pon mengagau la beg aku sbb nk tukar blik fon aku dgn mmbe aku.TERKEJUT TAHAP BIAWAK ,fon aku xdak dlm beg ?huh ?kemana mu mnghilang ?mcm nk luruh jntung aku ..mmg fon aku hlang sbb MAYBE mmbe aku trlupa ttup zip beg or pape je n telah diseluk oleh penyeluk beg ..time tu aku xpk bnda laen dah ,nk nangis mmg tak kuar lnsung air mta sbb aku tgok mmbe aku dah nrvous giler2 dah n mka dia mcm nk nngis..yela, aku xleh nngis sbb law x dia lg rsa brslh.so , smpi PERSANDA ttba aku trus nngis..xengt ape2 dah...huuu..

tp aku x slhkn mmbe aku tu sbb bkn slah dia pon ..myb aku cuai jgak kot ..AWK ,JGN RISAU K ?SY XSLHKN AWK...n pg xsgka aku da sorg mmbe india yg sgt2 baek n sggup mndermakn fon BARU n NO BARU dia dkat aku sbb ssh nk contact..THANX SGT2 DEVAN..n yg pling sdih aku lak da msalah dgn MR tu..yea,im sorry..i know its my fault..=('dah la,xnk sdeyh2 lg sbb mggu ni adalah mggu yg sgt bermasalah kt aku..mcm2..huh!!

ujian ALLAH kt aku kn ?trima dn redha je la...yg pasti setiap masalah ada jalan penyelesaiannya...^________^