Friday, December 3, 2010

SYAITAN PERALAT WANITA

Ramai antara kita tidak menyedari @ tidak mengetahui tentang pengaruh wanita terhadap tarikan kepada sesuatu golongan,terutamanya kaum Adam.Rahsia inilah yg dieksploitasikan oleh syaitan bagi menyesatkan kaum lelaki. Seperti mana iblis lakukan ke atas Nabi Adam yg berjaya ditundukkan oleh isterinya,Siti Hawa yg telah termakan pujukan iblis.
Sabda Rasullulah s.a.w bermaksud:"Wanita itu adalah jaringan (perangkap) syaitan". Dalam riwayat lain Nabi s.a.w mengingatkan,maksudnya:"Sesungguhnya wanita itu aurat.Setiap kali mereka keluar(berjalan-jalan di luar rumah) syaitan sentiasa mengekori mereka".(Riwayat at-Tarmizi dan al-Bazar).

Syaitan tahu wanita mempunyai daya tarikan semulajadi boleh memikat kaum Adam.Jelingan matanya,bibirnya,pipinya,giginya,dadanya,punggungnya,gaya berjalan,suara dan hampir kesemuaa yg ada pada diri wanita itu memberi kesan yg besar menarik pandangan dan menawan lelaki.Kerja syaitan menghiaskan dan mendorong wanita mendedahkan aurat,bila bercakap  dgn menggunakan nada dan gaya yg manja,bila berjalan pula dgn gaya berlenggang-lenggok(lemah lembut),senyuman meleret,jelingan mata yg Tajam dan sebagai nya.....semuanya itu di hias oleh syaitan.
Bila memandang,syaitan akan bertenggek dipelupuk mata lelaki tadi sehingga tertikamlah jantung lelaki yang memandang nya.Lelaki yg lemah iman akan terpengaruh dengan pandangan itu..dan bermula dari mata turun ke hati..

Sabda Rasullulah s.a.w,bermaksud,"Memandang (wanita) itu adalah panah beracun dari panah iblis.Siapa yg meninggalkannya kerana takut pada ALLAH Taala,nescaya dianugerahi oleh ALLAH Taala kepadanya rasa kemanisan iman,yang dicampakkan ke dalam hatinya".
Namun,wanita di ciptakan untuk menemani kaum lelaki.Tempatnya bukanlah di atas kepala seorang lelaki,tidak pula dibawah kaki seorang lelaki...tetapi tempatnya di sisi seorang lelaki,iaitu sentiasa menemani kaum lelaki...Lelaki haruslah membimbing wanita agar tidak terpesong,bukanlah mengambil kesempatan.
Wanita solehah dapat membantu lelaki daripada godaan syaitan...insyaallah.


aku bukan la PEERFECT tp bila aku baca bnda neh tetiba aku rsa nk share dgn org so , ni la tmpt yg aku rsa bleh share slaen FB..yela,dah xda tpmt nk share lg..
heeee..
^________^
2 DEC , tarikh yg xdpt dilupakan ..huhu.critanya bermla bgini..cheewwaah ..=)

arini ni  last paper aku,ISLAMIC STUDIES .. so , besa la student kn ? slepas brtungkus lumus mnjwab soalan yg nauzbillah " AMAT SENANG " tu mmbe aku ajk g jejln kt 'KEY EL'..TIMES SQUARE .dah dia ajk dok cangak pa g kn so aku pon follow la,tambah2 skun YES a . k . a YEAR END SALE .kitaorg g 4org so ,enjoy skan la cengitu . mcm2 ada , murah 2 sgt . rambang mata kmi .  tp , time aku kat sna aku pnya fon out of bateri .. tu la pdahnya bila XRETi nak charge .tp xpa , sbb mmbe aku ni dia gduh ngan BF dia so, dia kasi la aku pinjam fon dia sbb aku nak msj dgn TUTTT ..=) ,

 dlm pnya sbuk shooping tu smpat lg aku kn ? ni la ank dara zman skunx .. x bole lpas dri tepon .dlm sebok mer SMS aku trnmpak la stu beg ni yg sgt mnarik perhatian ..n unsur2 aku tertarik sb mmbe aku pgang n try plus warna favorite aku tuh...BIRU..aku engtkn dia nk bel tp dia xbli ..so pe lg , jgn tunggu lma2 nti dikebas org ..ceewah.so , dgn bangganya aku pon mbeli lah beg tu dgn harga yg agk berpatutan . = ) . sling beg tuh..punya EXCITED thap GABAN aku trus pkai..hahaha,n beg aku bg kat mmbe aku bwak sbb dia xbwa beg . so , continue ur activities n make window shopping ..kaorg jln kt dlm TS tu smpy la nk ttup...n kki pon trpaksala bergerak pulang..

sesampy jek keta dkt BRUNSFIELDS aku pon mengagau la beg aku sbb nk tukar blik fon aku dgn mmbe aku.TERKEJUT TAHAP BIAWAK ,fon aku xdak dlm beg ?huh ?kemana mu mnghilang ?mcm nk luruh jntung aku ..mmg fon aku hlang sbb MAYBE mmbe aku trlupa ttup zip beg or pape je n telah diseluk oleh penyeluk beg ..time tu aku xpk bnda laen dah ,nk nangis mmg tak kuar lnsung air mta sbb aku tgok mmbe aku dah nrvous giler2 dah n mka dia mcm nk nngis..yela, aku xleh nngis sbb law x dia lg rsa brslh.so , smpi PERSANDA ttba aku trus nngis..xengt ape2 dah...huuu..

tp aku x slhkn mmbe aku tu sbb bkn slah dia pon ..myb aku cuai jgak kot ..AWK ,JGN RISAU K ?SY XSLHKN AWK...n pg xsgka aku da sorg mmbe india yg sgt2 baek n sggup mndermakn fon BARU n NO BARU dia dkat aku sbb ssh nk contact..THANX SGT2 DEVAN..n yg pling sdih aku lak da msalah dgn MR tu..yea,im sorry..i know its my fault..=('dah la,xnk sdeyh2 lg sbb mggu ni adalah mggu yg sgt bermasalah kt aku..mcm2..huh!!

ujian ALLAH kt aku kn ?trima dn redha je la...yg pasti setiap masalah ada jalan penyelesaiannya...^________^

Monday, October 25, 2010

Caprice- Pilihanku (OFFICIAL FULL MUSIC VIDEO).wmv


best lagu neh..layanz!!!!!

da best moment in my life!!

sorry la..da lma xupdate blog..yela agak busy dgn FACEBOOK la konon2 nye..hahaha..
so,for da long tyme arinie bawu la aku nak upload pic2 time aku g suryvey site nak wat community service kat jerantut,pahang..
bygkan la..pgi kami da bertolak..dalam pkul 7 cmtuh..n pjalanan yg kmi p tu pnya la mkan masa lma..hahaha..n saat yg dahsyat skali bla kmi sparuh xcident..huahua..kuang ajo pnya treller..aku taw la ko pjg..ktaowg ni kocik jo..agak2 la..dah taw gajah tu bg la laluan kan sang nyamuk yg kecik2 neh..
tp btw aku dgn yg laen alhamdullilah..seamat...
n from that corner lah...kami mula masuk stu jalan ke stu jln yg amatlah dahsyat...dah la line tepon xdak..umah org lagi la..yg nampak..lembu..ladang klapa sawit..hutan..( mna xnya ats gunung tahan ) hahaha...

akhirnya..kami smpy jgak kt TAMAN NEGARA JERANTUT..wah...perfect...
xsngka wlaupon pakai terjah..
smpy jugak..smpy ja..
kmi g la restotan terapung yg xla terapung sgt tu..
n yg best la sket kmi diblanja mkn oleh abg yg arrange hal ni dgn aku tuh..
pas kenyang..kmi naek la bot nk p usha2 kawasan org asli kat sna..
terbaek la tempat ni..nk kna redah jeram pa bagai..
bygkan la..kami p dgn pnuh SMARTnya..pkai kra dah abes bergaya dah la ktakan..
last2 rdah bnda2 mcm ni n habes bsah lencun...
smpy ja kat kwsan org asli tu..
lagi seksa..
diaowg buat umah atas bukit lak..
nk kna daki tebing yg berpasir..
dah la tgga diaowg buat tp xmcm tngga..
so,terkedek2nya kami QHABAT ( pnjat ) tebing tu..
wah..
sangat terkejut bila tgok tok batin n yg paling PENTING ISTERI TOK BATIN..
cantik dia pnya sepit rambut dia..hahaha

afta datz..kmi p lgi su kg..
yg stu lg moden la sket..dr yg 1st..
yela..
yg 1st bju mmg xda..
yg 2nd ada la bju..
kra mju sket la dr lepa tu...
ang balik dari tu...abg2 yg ekut kmi ajak mndi lak..
gilo..mna kami bwak bju..slai spinggang ja pon dr shah alam...haish....
tp dsbbkn bkn slalu kmi blasah jgak..hahaha
enjoy sgt kt sna
balik tu kami mmg dah 100% murtad da..
da jd org asli da..
hahaha..
mimi lg la dahsyat..huhu ( xnk elobrate pjg2 )
pastu kitaprg grak g FELDA RESIDENCE TEKAM..
bygkn tempt tu HIGH CLASS pnya tmpat..
kmi p pnya slekeh..
smua pakat tgok kami lak..
huh..
wat muka 10 sen je la..addoooi...
da lapa la plak..
k la..tgok gamba dah la...
nk g mkang...dadada....=))








otw nk g umah org asli





see dgn bju tu la kami mandi

ni la pondok org asli
sgt kreatif! 


bakal2 bini tok batin

ni la ISTERI TOK BATIN.
cantikkn dia punya BUNGA??
hehehe


ni la muka2 kami 1st sampy kat sni..

ni mka cuak nk kna turun tebing yg tinggi


kat atas restoran terapung




huhuhu..ada lg..tapi pic2 tu semua da dlm laptop aku ..hee'so ni cilok dr FB aku.jek..
hahaha
ENJOY MY PICTUREz~~
^______^

Tuesday, October 5, 2010

every day i love you

hahaha...tgh aku blur td..aku tertekan la stu lgu ni..
dia xbest mna pon la tp lirik dia ssguh tetarik la rsanya kot..
so lets hear!!!




nie lirik dia..

I don’t know, but I believe
That some things are meant to be
And that you’ll make a better me
Everyday I love you

I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn something new
Everyday I love you

‘Cos I believe that destiny
Is out of our control (don’t you know that I do)
And you’ll never live until you love
With all your heart and soul

It’s a touch when I feel bad
It’s a smile when I get mad
All the little things I am
Everyday I love you..
Everyday I love you more
Everyday I love you…

‘Cos I believe that destiny
Is out of our control (don’t you know that I do)
And you’ll never live until you love
With all your heart and soul

If I asked would you say yes?
Together we’re the very best
I know that I am truly blessed
Everyday I love you
And I’ll give you my best
Everyday I love you


cmne??
best x???
LANTAK LA KORANG XBEST
JANJI AKU LAYAN!!!!!
ni smlm pnye hal..sgt2 best giler la smlm..enjoy sgt2..
MAWAR,DEKNA, best n gempak la...huhuhu..
MADAM FAIZAH ? hot .. sempoi..
smlm kteorg buat procedure pasang cateter..
haha...kami bab2 nie cepat ja tangkap..hehehe..
DEKNA be watch !!hahaha..tut...

ni la kejo kami bila dlm klas..best x??


mimi..pesakit yg sentiasa skit..hehehe


sapa candid nih ?
haish..


giler r masyuk !


bersungguh2 madam..


time kegedikan aku yg dah xboleh kire..
ahakz..


alo2..tomeynye madam..


mia..dah kna tangkap !yeay ..


our lovely MDM FAIZAH..



this is me !


best sgt2 arinie...
enjoyz my life..
love u all..
mmuuaahh100x

Sunday, October 3, 2010

simple weekend ^_____^

weekend ni aku xdak pa pon rncangan.
juz dok lepak dalam bilik aku dgn roomate aku cik SENIOR and cik JUNIOR .
bgun tido pon dah stgh ari..so,nk p mna lg kan law dah sampai MERELOP bru bgun..
disebabkn tu la aku terpaksa makan MEGI ( makanan utk student2 zaman skunx )
hehehe..XXTRA DELICIOUS TOMYAM..nyum3..sodap tuh ! mkn pulak sambil tgok NONA kat TV3 nih..
huh meletop woah..tggok raja ape ntah dgn Sharifah Suraya kawen..huh..bapak giler wedding diorg..fantastic !marvellous ! siap AGONG ado woah !


megi keterpaksaan ku


xxtra delixious


weekend jugak la munculnya idea n contengan KREATIF n iNOVATIF smata - mata nak isi masa yg kami xtaw nak buat pa .
so, terjumpa la HENNA dr mna pnya pelosok ntah then ape lg..LETS START !
mcm2 jenis kitaorg buat..
1st tu kat kuku ja pastu da MERAYAP ke jari then trus ke tgn..
yg dahsyatnya aku bkn ja kat tgn sampy ke mka ngan badan skali pakai gara2 duk xdiam..huhu..
tp xsngka ada bkat jugak..CIK JUNIOR ckp sapa nak suh dia lukis stu jari 50 SEN jew..hehe..


ni la hasil kerja cik JUNIOR


pakai HENNA tp cincin xbuang..
haish..


after finish all of above...
kna la start wat keja..
amboi..syok dok buat bnda laen kejo 2 yg blambak tu hang nk lepak mna ?
ha..kang xpasai 2 kna sound bru padan muka.
huhu..
presentation sir NORZEIN ?
bwu start buat complication ..dah stop..haish..ni la aku..
xreti..trus stop..mcm ni bila nak pandai ?
haha.. ( trigin nak pandai ka ?)

opps..one more thing..
note mdm FAIZAH xbca lg ?
esk 1st klas dia..quiz la pulok !
ya ALLAH..mcm na nie ? 
41 slide kna bc ?masuk ka law bc ari nie ? esok da quiz ?
ha..tu la last minit bru TERGEDIK nak bc..gilew argh aku nih !

ala lg ?
proposal ? adoi..kena anhto esok kat sir ISHAK ?
dak la byk lg xsiap..
proposal yg aku dpt dlm BM tp kna MENTRANSLETKN balik dlm BI ?
boleh kew ?
BI pon merangkak..haish..
haha..tu la..kecik 2 dlu mak suh p skolah ngaji bebenor xmau..
p maen ja..
ha..
la nie bru la nak KALUT..
huhu..
tp xpa..yg nie bleh dikemudiankan..
nak kta xpnting ? pnting la jgak ..
so the MORAL THE STORY is JGN WAT KEJO LAST MINUTE..
kang dah kalut..
tp nak tido dlu bwu buat kejo..hehehe..


kejo ku yg DISAYANGI la sgt ( padahal benci ya RABBI)

huhu..
~~~~~~~time to sleep~~~~~~~~~
ZZzzzzzzZzzzzzzzzZzZZZzzzzzzzz
^________^







Saturday, October 2, 2010


aku yg sengal



noty DMA gurlz !


bajet skali skala..huhu


 never forget all of thiz memory !


dkat2 smggu ni...aku sgt2 la busy dgn bermcm2 la kejo !
yela2..mna xnya..dgn proposal..assgment..presentation..quiz...huh..bapak giler byk !
tp yg xleh lekangnya FB ? huh ! nk wat pape pon msti FB di utamakn ?giler r aku nih !
tp xpe kn..ni lah reality hdup student msa skunx..hoho .
so..kita kna la enjoy..wah 3x

dah sem 3 ? yup dah dkat 3 mggu da start new sem..tp pragai mcm sem 2 lg ?ish 3x..pa nak jd nih !
msuk sem bru ni smua nya bwu...lecterure bru..subjek3x lg bru...otak pon kna bru jga la nih !
tp aku stil rindukan sem 2 dlu..
enjoy giler sih ! time practikal amat 2x dirindui..
tp sem 3 nih kna jgak lalui..

skunx ni group aku sibuk siapkan kejo 2x..yela.kitorg xcited organize community service..
insyaallah..kitaorg boleh buat !
thanx to all my frenz for the cooperation..
smoga kejo kita brjalan dgn lancar yea ?
z
huh ? esk lg stu ari jew ?
abis la..presentation sir norzein !
kna cepat 3x siapkn la hish..
assgment sir kana  ?
mggu ni dia nk kn ?
adoi..lg ?
quiz mdm faizah ?
nursing ?huh !
byk nya..mampos aku nk cover semua ni...
buat la kejo cheq oi ! jgn asyik wat kejo laen jo !
huhuhu...^______^

tp...xmngkin aku lpakn..my lovely person..
tut...sape tu ?
hehehe..
ade la an..mne leh bg taw...
miss him so much..
hope we can through this life together..
ilysm <3 <3
2 oct..8.00 pm..i'v been setup new blog...
so,dats mean i will started new blog..so..wanna evrything new in my life now..
no need to think about past..tried to be the best person among the best..
yess..i can do i..insyaallah...